Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Martin de Geus,Bij zinnen
  • Martin de Geus,Bij zinnen
Martin de Geus,Bij zinnen
Bij zinnen
Geloven in verbinding
€ 22.50
24 Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00
Persoonlijk mogen de meeste mensen deugen, onderling kan het zomaar oorlog zijn. Geloof kan aan beide bijdragen. Dit boek wil graag inzoomen op hoe geloof kan helpen bij zinnen te blijven of weer opnieuw te komen.

Eerste voorwaarde is dan dat dit geloof gezond, liefst radicaal gematigd is. Dat dit niet altijd het geval is, kan geen reden zijn het geloof als zodanig af te schaffen. Daarvoor zou je ook de mens zelf moeten afschaffen: geloven is ons eigen als ademhalen. Veel beter is het je geloof in conditie te brengen door het grondig te bevragen: Wat is geloven eigenlijk? Hoe uit het zich? Is het ergens goed voor? En ook: Wie of wat is God? Kunnen de verschillende godsdiensten van elkaar leren? Of sluiten ze elkaar praktisch en filosofisch uit?

Op al dit soort vragen gaat dit boek in. Het richt de volle aandacht op de waarde, speelsheid en schoonheid van geloven. Geloven kan je op zonnige momenten ineens tot zingen en dansen brengen. Gezond geloof zoekt ook de verbinding met anders- en niet-gelovigen. Om van hen te leren, goede buren te worden, samen de lokale vrede te dienen. Voor een dergelijke manier van geloven heb je al je zinnen nodig, inclusief je volle verbeeldingskracht.


Goed bij zinnen? Met dit boek wel. Mooie, full colour uitgave, want het oog wil ook wat.

MARTIN DE GEUS (Zwijndrecht, 1954) is emeritus predikant en dichter van liedteksten en oratoria. Na een eerste werkzame periode als leerling psychiatrisch verpleegkundige was hij gemeentepredikant in Westmaas-Mijnsheerenland, Sleeuwijk-Woudrichem, Epe en Ridderkerk. Eerder verschenen van hem ‘Geloven als zoeken’, ‘Ruim leven’ en ‘Kijk naar het licht’.


Extra informatie:

Paperback / softback
216 pagina's
Met illustraties
Februari 2022
408 gram
238 x 153 x 20 mm
EAN: 9789492183996
Skandalon Uitgeverij B.V.

24 Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00