Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  Martijn van Calmthout,Echt zwaar
  Echt zwaar
  hoe de natuurkunde met de zwaartekracht worstelt
  € 18.95
  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


  Van de eerste valproeven tot de nieuwste reuzendetectoren die kunnen voelen hoe het heelal rilt: Martijn van Calmthout beschrijft soepel en toegankelijk de roerige geschiedenis van de zwaartekracht. Plaats van handeling: het Panthéon in Parijs, waar de langste slinger van Foucault, nauwelijks zichtbaar voor het oog, in een etmaal een hele cirkel ronddraait.

  Van Calmthout dwaalt dat etmaal met een Moleskin vol aantekeningen langs de rand van de cirkel en ontmoet, terwijl de uren een voor een verstrijken, de schimmige Franse fysicus en alleskunner Léon Foucault zelf. Hij vertelt hem over de grote geesten die zwaartekracht overpeinsden en die probeerden te vangen in theorie en formules, eerst van mysterieuze krachten, daarna van ruimte en tijd zelf en tenslotte van niets meer, alleen informatie.
  Ook gaat Van Calmthout in gesprek met de grote denkers van toen en nu zelf: Galileo Galilei, Isaac Newton, Albert Einstein, Karl Schwartzschild, Gerard `t Hooft, Kip Thorne en tenslotte ook de moderne theoretici die helemaal niet meer in de ouderwetse zwaartekracht geloven, onder wie Erik Verlinde.

  Echt Zwaar is een soepele en toegankelijke geschiedenis van de theorieën over de zwaartekracht in een originele vorm.
  Met een voorwoord van Erik Verlinde, winnaar Spinozapremie en natuurkundige met grensverleggende ideeën over de zwaartekracht (`De zwaartekracht is geen kracht`).

  Martijn van Calmthout is journalist bij de Volkskrant, Einstein-kenner en gek op wetenschap. Hij schrijft dagelijks voor de krant, twittert en presenteert live-wetenschapsshows. Eerder schreef hij o.m. Echt Quantum (4e druk), Survivalgids voor de toekomst en Sam Goudsmit. Hij is medeauteur van Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  192 pagina's
  Met illustraties
  Mei 2017
  276 gram
  210 x 135 x 18 mm
  EAN: 9789088030871
  Uitgeverij Lias B.V.

  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen