Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Marinella Orioni,Meertalig opvoeden
  Meertalig opvoeden
  € 20.00
  24 Bij u in huis op: zaterdag
  Bestel vóór: 21:00  “Met mama praat ik Nederlands, met papa Italiaans en met mijn zus Frans”

  Meertalig opgroeien is een mooi cadeau voor kinderen. Ze switchen moeiteloos van de ene naar de andere taal, het is goed voor hun cognitieve ontwikkeling en ze bouwen een enorme woordenschat en een groot referentiekader op. Maar meertalig opvoeden gaat niet vanzelf. Meertalige gezinnen stuiten op dezelfde moeilijkheden en vragen. Hoe leert mijn kind twee of drie talen tegelijk, is dat vermoeiend en hoe werkt het in zijn brein? Wat is voldoende taalaanbod en hoe bied ik dat aan? Hoe verbeter ik mijn kind? Is het erg als mijn kind zijn talen mixt? Wanneer kan ik eigenlijk het beste met de meertalige opvoeding beginnen?

  Het doel van dit boek is om deze en vele andere vragen te beantwoorden en om advies te geven om zo ouders en opvoeders een handje te helpen.

  Meertalig opvoeden is een handboek vol informatie, anekdotes en wetenschappelijke weetjes over meertalig opvoeden. Een must voor iedereen die meertalige kinderen opvoedt.

  Marinella Orioni is Nederlandse van Italiaanse afkomst en moeder van twee drietalige dochters. Na haar studie Nederlands werkte zij onder meer als docent Nederlands aan de Université Lille 3 en aan het Institut Néerlandais in Parijs. Tegenwoordig is ze naast het schrijven actief met lezingen en workshops meertaligheid en interculturaliteit in binnen- en buitenland. Eerder verschenen van haar Het meertalige kind en het kinderboek Hoeveel talen spreek jij?.
  Extra informatie:

  Paperback / softback
  240 pagina's
  November 2021
  391 gram
  230 x 150 x 16 mm
  EAN: 9789088509889
  Uitgeverij B.V. SWP

  24 Bij u in huis op: zaterdag
  Bestel vóór: 21:00