Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

Marije van Dongen,Dramaqueen of gewoon autisme
Dramaqueen of gewoon autisme
mijn leven voor en na de diagnose
€ 14.60

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Over het boek:
Als je als begeleider mag werken met mensen met autisme, dien je op zijn minst een autobiografie te hebben gelezen. Dan pas wordt duidelijk hoe pervasief autisme is. De Dramaqueen is erin geslaagd om een helder persoonlijk verhaal te schrijven dat duidelijk maakt hoe lastig de gewoonste dingen voor mensen met autisme zijn. Het boek is versterkend voor mensen met autisme en geeft inzichten over het handelen van begeleiders. Wonderlijk om te lezen hoe bekende personen in verschillende rollen voor verwarring zorgen. Bijzonder ook dat er tussenstappen nodig zijn om de contacten dan weer te normaliseren, terwijl er vanuit neuro-typisch standpunt niets bijzonders is gebeurd.

Ook blijkt maar weer dat een gesprek over alledaagse dingen veel belangrijker is zoals vanuit oplossingsgericht werken al wordt betoogd, dan menig begeleider zich realiseert. De strategieën die de auteur beschrijft zijn helder en de hulpmiddelen een aanvulling.

Het boek is soms een ongelofelijk verhaal. Studenten, begeleiders en mensen met autisme en hun ouders kunnen door het lezen van dit boek, gaan beseffen hoe lastig autisme is voor de persoon zelf en anderen in de omgeving. Ook is het schrijnend hoe openbare instanties voor tegenwerking zorgen.

Extra informatie:
Reeks Ervaringsdeskundigen & Professionals 7
Paperback / softback
108 pagina's
April 2011
200 gram
240 x 159 x 8 mm
EAN: 9789044127645
Uitgever Maklu

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen