Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marieke van Delft,Van wiegendruk tot world wide web
  • Marieke van Delft,Van wiegendruk tot world wide web
Marieke van Delft,Van wiegendruk tot world wide web
Van wiegendruk tot world wide web
bijzondere collecties en de vele geschiedenissen van het gedrukte boek
€ 39.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Het gedrukte boek staat op een keerpunt. Achter ons liggen ruim vijf eeuwen waarin drukkers, uitgevers en boekverkopers activiteiten ontplooiden om te voldoen aan de steeds groeiende vraag aan boeken in alle soorten en maten. Voor ons ligt een ongewisse toekomst waarin zal moeten blijken of het boek zich zal handhaven naast internet en andere media.
In Van wiegendruk tot world wide web. Bijzondere collecties en de vele geschiedenissen van het gedrukte boek behandelt Marieke van Delft beide tijdvakken vanuit haar werk als conservator bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Het eerste deel gaat over de ontwikkeling van het gedrukte boek in Nederland. Het begint met de overgang van handschrift naar druk rond 1500. Vervolgens wordt de samenwerking en rolverdeling in het boekbedrijf op de grens van de zestiende en de zeventiende eeuw belicht. Het laatste hoofdstuk van het eerste deel toont de aandacht voor het bijzondere boek te midden van alle industriële ontwikkelingen rond 1900 aan de hand van een genootschap van liefhebbers
In het tweede deel gaat de aandacht uit naar nieuwe ontwikkelingen in het werken met deze bijzondere boeken uit de vroegmoderne tijd. Het beginpunt is een bespreking van de ontwikkelingen bij de afdelingen bijzondere collecties, het eindpunt is een overzicht van de geschiedenis van de digitalisering van het papieren cultureel erfgoed en hoe de resultaten daarvan gebruikt kunnen worden bij het onderzoek naar de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland.

Extra informatie:
Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel. Nieuwe Reeks 17
Paperback / softback
384 pagina's
Met illustraties
Mei 2015
869 gram
241 x 170 x 28 mm
EAN: 9789057306341
WalburgPers Algemeen

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen