Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Marian de Smet,Geen bereik
Geen bereik
€ 15.95

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


De volle maan scheen door het bladerdek.
Mijn hoofd.
Mijn voet.
Mijn naam.
Was het een droom?
Naast me lag een zak. Hij rook naar de wereld buiten de grot. Het meisje?
Langzaam liet ik mijn hand in de zak verdwijnen, mijn vingers hapten hongerig in de zachte korst,
ik proefde het brood voor ik er in beet.
Mijn mond kon het niet geloven, mijn tanden waren het bijten verleerd.
Onbeheerst scheurden ze stukken van de homp, mijn maag eiste de brokken op. Gekauwd of niet. Heel mijn lijf wou dat brood. Nu. Nu. Nu.
Uitgeput leunde ik tegen de wand. Ik had geen adem meer. Snikkend hield ik de zak stevig in mijn beide handen. Frommelde de ruige stof opnieuw en opnieuw in mijn vuisten. Voor later. De rest is voor later.

Leo en David zijn achttien jaar en kamperen enkele weken op een kleine camping in de Franse Alpen. Leo houdt van de bergen, hij wil op de toppen staan en over de wereld kijken. David houdt het na de eerste bergtocht al voor gezien, hij bewondert liever de plaatselijke schoonheden bij het bergmeertje. Leo besluit alleen de bergen in te trekken, maar verdwaalt en valt in een ondergrondse spelonk. Opgeslokt door de aarde, een gebroken voet en geen gsm-bereik...

Nanou (16) woont met haar moeder hoog op de bergflank, kilometers verwijderd van elke fatsoenlijke weg. Nu het zomer is mag ze nog minder naar buiten dan anders. Mensen zijn gevaarlijk.
Beneden stikt het ervan. Haar vader en zusje kwamen nooit terug uit het dal.
Dat zal Nanou niet gebeuren, ze is als een bergmarmot; schichtig, steeds op haar hoede, altijd een schuilplaats klaar om in weg te duiken. Tot ze op een dag merkt dat één van haar schuilplaatsen is ingenomen door een jongen. Wat nu?

Gebonden,
Leeftijd: 13+

Extra informatie:

Hardback
223 pagina's
Maart 2011
398 gram
210 x 135 x 20 mm
EAN: 9789048808908
Moon

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen