Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marguerite Vlielander,Tommy, Mollie`s Wonderkatje
  • Marguerite Vlielander,Tommy, Mollie`s Wonderkatje
Marguerite Vlielander,Tommy, Mollie`s Wonderkatje
Tommy, Mollie`s Wonderkatje
€ 17.99

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00


Kleine Tommy heeft wel een héél speciale opdracht gekregen van de hoofd-poezenengel. Hij moet, samen met zijn moeder Mollie, een klein, verdrietig meisje dat erg ziek is, gaan redden. Alleen zij zullen dat kunnen. Beiden hebben ze een zeer speciale gave die geheim moet blijven.

Maddie werd gepest door haar broer en de kinderen op school. Haar moeder begreep niets van haar liefde voor dieren. Ze was zó eenzaam. Oh, wat verlangde ze naar een lief poesje, maar dat mocht niet. Ze zocht troost in eten, kreeg anorexia en werd steeds zwakker. Op het moment dat Mollie, met al haar wijsheid en liefde, in haar leven kwam, kreeg Maddie de kracht te vechten om beter te worden. Maar zou dat genoeg zijn? Pas toen Tommy, Mollie’s wonderzoontje, geboren werd, kwam de échte ommekeer. Tommy, Maddie’s droomkatje, haar soulmate, oh, wat hield ze van hem! Voor hém moest ze sterk zijn. Al helemaal toen hij doodziek werd en alleen door weer te gaan eten beter zou kunnen worden. Hij liet haar inzien wat ze zou verliezen als óók zij zélf niet gauw zou aansterken.

Dankzij Mollie en Tommy zal haar grote wens, om in de toekomst dierenarts te worden, mogelijk zijn.

Toen Tommeke, mijn geliefde kater naar de Regenboogbrug was gegaan, was ik zó verdrietig. Ik miste hem ontzettend en wilde zo graag nog iets voor hem doen. Ineens wist ik het. Hij zou een eigen boek krijgen! Het was heerlijk het te schrijven. Jurre, Guuske en Balouke hielpen mee, zoals Tommeke en de andere katjes ook altijd deden bij mijn andere boeken. Ik weet en voel dat al mijn katjes die nu op de Regenboogbrug zijn, ook erg blij zijn met ‘Tommy, Mollie’s Wonderkatje’.

Ik hoop zo dat jongeren die anorexia hebben of ermee geconfronteerd worden zich zullen realiseren wat een gevaarlijke ziekte Anorexia is, als ze de o, zo wijze raad van Mollie lezen.

In Spinnende Wondertjes staan de verhalen over Tommeke en zijn vriendjes.

Tommy, Mollie’s Wonderkatje

Kleine Tommy heeft wel een héél speciale opdracht gekregen van Kattenengel Lovely. Zij is een van de belangrijkste engelen en regelt de toekomst van de katjes. Tommy moet terug naar de aarde gaan en samen met zijn moeder Mollie, een klein, verdrietig meisje dat erg ziek is, gaan redden. Alleen zij zullen dat kunnen. Beiden hebben ze een zeer speciale gave die geheim moet blijven.

Maddie wordt gepest door haar broer en de kinderen op school. Haar moeder begrijpt niets van haar liefde voor dieren. Ze is zó eenzaam. Oh, wat verlangt ze naar een lief poesje, maar dat mag niet. Ze zoekt troost in eten, krijgt anorexia en wordt steeds zwakker. Op het moment dat Mollie, met al haar wijsheid en liefde, in haar leven komt, krijgt Maddie de kracht te vechten om beter te worden. Maar zal dat genoeg zijn? Pas wanneer Tommy, Mollie’s wonderzoontje, geboren wordt komt de échte ommekeer. Tommy, Maddie’s droomkatje, haar soulmate, oh, wat houdt ze van hem! Voor hém moet ze sterk zijn. Al helemaal als hij doodziek wordt en alleen door weer te gaan eten beter zal kunnen worden. Hij laat haar inzien wat ze zal verliezen als óók zij zélf niet gauw zal aansterken.

Dankzij Mollie en Tommy zal haar grote wens, om in de toekomst dierenarts te worden, mogelijk zijn.

Al mijn boeken zijn me dierbaar, maar dit boek in het bijzonder. Het is voor een deel autobiografisch, maar niet helemaal. Zo waren mijn beide ouders dol op dieren. Papa zei altijd tegen mama: ‘Ik wou dat ik je hondje was.’ Ook had ik al heel jong dierenkindjes om me heen die me beschermden, mijn speelkameraadjes waren en van wie ik zoveel leerde. Wat hield ik van ze! Alleen een katje kreeg ik pas toen ik veel ouder was. Wat was ik gelukkig! Eindelijk had ik mijn poezenkindje, waar ik zo naar verlangd had.

Ik heb zelf dertig jaar anorexia nervosa gehad. Die vreselijke ziekte die, als een sluipmoordenaar de macht over mijn leven overnam, zonder dat ik dat besefte. Net als Maddie werd ik ook erg gepest. Alleen dankzij mijn dierenkindjes kreeg ik de kracht de anorexia-duivel te overwinnen. Zij hebben me echt gered. Ze waren en zijn er altijd voor me. Voor hén wilde en moest ik weer sterk en gezond worden. Ze hadden met nodig. Voor hén ging ik weer eten. Vooral mijn katjes leerden me weer te mogen genieten, weer gelukkig te mogen zijn. En vooral ook weer goed te gaan eten. Zij waren echt mijn beschermengeltjes en zijn dat nog!

Met heel mijn hart hoop ik dat dit boek een steun en hulp mag zijn voor iedereen die te maken heeft met anorexia of gepest wordt. Die twee gaan vaak samen en zijn echte sluipmoordenaars. Luister naar Mollie’s raad. Ze is zo wijs!

Mijn grote wens is ook dat mensen hun katjes nog beter zullen begrijpen en nog meer zullen waarderen, als ze lezen wat een prachtige wezentjes het zijn. Hoeveel liefde ze in zich hebben.

Een gedeelte van de opbrengst van de boeken gaat naar de zwerfpoesjes.

Extra informatie:

Paperback / softback
179 pagina's
Met illustraties
Oktober 2019
363 gram
211 x 150 x 10 mm
EAN: 9789076508061
Stichting de Rietkat

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00