Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Margaret Atwood,Kattenoog
  • Margaret Atwood,Kattenoog
  • Margaret Atwood,Kattenoog
  • Margaret Atwood,Kattenoog
  • Margaret Atwood,Kattenoog
  • Margaret Atwood,Kattenoog
  • Margaret Atwood,Kattenoog
Margaret Atwood,Kattenoog
Kattenoog
€ 19.99
24 Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00
Schilderes Elaine Risley, een vrouw van achter in de veertig, keert terug naar Toronto, een stad die ze vele jaren geleden ontvlucht is in de hoop alle herinneringen aan haar vroegere leven achter haar te laten: haar schooltijd vlak na de Tweede Wereldoorlog, haar puberteit in de jaren vijftig, het avant-gardekunstwereldje van de jaren zestig en het feminisme van de vroege jaren zeventig.

Wanneer ze nu door de straten van de stad wandelt, die niet langer sober en armoedig zijn, laat Elaine haar verleden de revue passeren: haar onconventionele familie, haar excentrieke en briljante broer, de intolerante en gevaarlijke Mrs. Smeath, en de twee mannen die Elaine later op soms rampzalige wijze zou gaan liefhebben. En pas dan zal zij goed begrijpen welke rol de raadselachtige Cordelia in haar leven speelt. Elaine moet haar eigen identiteit als dochter, geliefde, kunstenares en vrouw leren accepteren – maar bovenal moet ze zien te ontsnappen aan haar beklemmende herinneringen.

Kattenoog is een echte Atwood: geestig, meeslepend, verontrustend en heel scherp.

Margaret Atwood (Ottawa, 1939) wordt beschouwd als de ‘grande dame’ van de Canadese literatuur. Ze woont en werkt in Toronto en verwierf de afgelopen halve eeuw een miljoenenpubliek met haar boeken, die in 45 landen worden uitgegeven. Het verhaal van de Dienstmaagd werd bewerkt tot een uiterst populaire bekroonde televisieserie. Ruim dertig jaar later kreeg de klassieker een vervolg; De testamenten werd direct een wereldwijde bestseller en werd bekroond met de Booker Prize.

‘Een van Atwoods absoluut beste.’
Marja Pruis, De Groene Amsterdammer

‘Nachtmerrieachtig, evocatief en hartverscheurend.’
The New York Times Book ReviewExtra informatie:

Paperback / softback
480 pagina's
Februari 2020
630 gram
213 x 138 x 38 mm
EAN: 9789044644524
Prometheus

24 Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00