Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marcus Leroy,Je weg vinden in het daoïsme
  • Marcus Leroy,Je weg vinden in het daoïsme
Marcus Leroy,Je weg vinden in het daoïsme
Je weg vinden in het daoïsme
€ 19.90
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenJe weg vinden in het daoïsme – ook ‘taoïsme’ gespeld – is voor een westerling beslist niet eenvoudig. Oosterse filosofie is immers evenzeer beleven als denken. Bovendien omvat en integreert het daoïsme alle velden van het mens-zijn. Het is non-conformistisch en antiautoritair, ook ten aanzien van zichzelf: het pretendeert niet de waarheid te kennen; het legt geen regels of voorschriften op.

In Je weg vinden in het daoïsme krijgt de lezer een stap-voor-stap opgebouwde leidraad, glashelder en compleet. Het boek steunt uitvoerig op werk van sinologen en specialisten van het Chinese denken, maar het gaat verder. Het wijst op verbanden met westers denken en moderne wetenschappelijke inzichten. En het toont wat het daoïsme vandaag voor ons kan betekenen. Niettemin is het niet therapeutisch bedoeld; het laat de lezer alle vrijheid om zijn eigen weg te vinden.

Marcus Leroy, voormalig Belgisch diplomaat, woonde tientallen jaren in Afrika en Zuidoost-Azië. Al meer dan twintig jaar verdiept hij zich in het daoïsme. Voor hem bestaat er geen betere levensfilosofie.Extra informatie:

Paperback / softback
160 pagina's
September 2022
286 gram
215 x 140 x 19 mm
EAN: 9789056159597
Sterck & De Vreese

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen