Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marcel De Cleene,De kracht van kleur
  • Marcel De Cleene,De kracht van kleur
Marcel De Cleene,De kracht van kleur
De kracht van kleur
kleurensymboliek in ons dagelijks leven
€ 35.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenKleuren zijn niet weg te denken uit onze samenleving. We worden er ons hele leven mee geconfronteerd. Denk maar aan de geboorte van een kind: komt een geboortekaartje met een blauw design in onze brievenbus terecht, dan trekken we onmiddellijk de conclusie dat er een jongen is geboren. Maar ook in allerlei tradities, volksgeloof, religie, in kunst, onze taal, het steineronderwijs enzovoort spelen kleuren een grote symbolische rol.

Marketeers zijn ook bijzonder geïnteresseerd in het studiegebied van de kleuren psychologie, omdat ze hopen zo meer van hun producten aan de man te kunnen brengen. Kleur is immers een vorm van non-verbale communicatie en een van de krachtigste designelementen in direct mail, advertenties en andere marketingmiddelen.

Dit boek wil niet het zoveelste in de rij zijn, maar probeert het verschijnsel ‘kleur’ op een brede, grensverleggende manier te benaderen. Van begrijpbare, maar verrassende fysica en de elementaire anatomie van het oog, tot de rol van kleuren in kunst, taal, religie, volksgeloof, geneeskunde, onderwijs en economie. Hopelijk krijgt de lezer van dit boek meer inzicht en dus ook meer ‘kleur’ in zijn dagelijks leven!


Extra informatie:

Paperback / softback
260 pagina's
December 2018
643 gram
240 x 170 x 15 mm
EAN: 9789057187414
Academic & Scientific publishers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen