Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

Marc,Verhaegen/ Kragt,,Jan,Eureducation 03
V-bommen over Antwerpen Sp
V-bommen Op Antwerpen (oorlogswonden)
V-bommen over Antwerpen
€ 7.95

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen

De strip V-Bommen op Antwerpen is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Vredescentrum van de Provincie en de 'stad Antwerpen. Het album werd onder de naam ?Oorlogswonden? voorgesteld in het 'stadhuis van Antwerpen door de schepen voor onderwijs Robert Voorhamme, voorzitter van het Vredescentrum Gilbert Verstraelen en auteur Marc Verhaegen. Hoofdrolspelers in het verhaal zijn de twee tieners Lisa en Mathias. Het avontuur start in het Fort van Merksem, waar zij via een geheim luik een kistje ontdekken met nooit verstuurde brieven van gevangenen van Breendonk.

Lisa en Mathias zijn geïntigreerd door het verhaal van een zekere Edward van Daele en gaan naar hem op zoek. Hun zoektocht naar deze verzetsstrijder en ex-politieke gevangene loopt via de gemeenten Merksem, Deurne, Mortsel, Breendonk en Antwerpen. Zij komen veel te weten over de lotgevallen van de burgers van Antwerpen en omstreken tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk komen Lisa en Mathias in Dora terecht, een Duits concentratiekamp waar duizenden politieke gevangenen onder dwang en in mensonwaardige omstandigheden V-bommen moesten vervaardigen.

Extra informatie:
Eureducation
Paperback
48 pagina's
Oktober 2008
297x214x5 mm
EAN: 9789081131469
Eureducation

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen