Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M. de Vos,Kat van sneeuw
  • M. de Vos,Kat van sneeuw
M. de Vos,Kat van sneeuw
Kat van sneeuw
€ 13.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Met haar poëziedebuut Zeehond graag (maart 2000) verraste Marjoleine de Vos menigeen. De bundel - inmiddels driemaal herdrukt - werd zowel voor de C. Buddingh'- prijs als voor de VSB-poëzieprijs genomineerd, en het gedicht Kooklust werd uitverkoren als een van de drie gedichten die de Gedichtendagprijs 2001 kregen toegekend.

Hoewel het ging om een eersteling was het iedereen duidelijk dat hier sprake was van een gerijpt dichterstalent. In Vrij Nederland sprak Rob Schouten van 'een wijs midden tussen exhibitionisme en al te veel sublimatie', en de Poëziekrant roemde de manier waarop De Vos over het persoonlijke schrijft: 'niet sentimenteel, niet particulier, maar algemeen persoonlijk, zo algemeen dat het voor een lezer navoelbaar en merkwaardig genoeg herkenbaar is.'

In haar tweede bundel, Kat van sneeuw, keert een aantal elementen uit Zeehond graag terug. Zo spelen observatie en ervaring opnieuw een belangrijke rol, en laat Marjoleine de Vos zien hoe het blijmoedige hand in hand kan gaan met het schrijnende. Vaak gebruikt ze daarvoor haar poëtisch alter ego mevrouw Despina - het Nederlandse zusje van Zbiegnews Herberts meneer Cogito - die op de foto gaat, Koninginnedag viert en in zee zwem Ze staat volop in het leven, kijkt, denkt na en bedient zich, bij monde van de dichter, van een taal die zowel licht en onderzoekend als onverwacht spannend is.

De auteur:
Marjoleine de Vos is redacteur kunst bij NRC Handelsblad, waarvoor ze ook een tweewekelijkse column schrijft; een aantal daarvan werd gebundeld in Bespiegelingen.

Extra informatie:

Paperback / softback
60 pagina's
September 2003
85 gram
205 x 126 x 8 mm
EAN: 9789028240155
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen