Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M. Zeevalking,Autisme: hoe te verstaan, hoe te begeleiden?
  • M. Zeevalking,Autisme: hoe te verstaan, hoe te begeleiden?
M. Zeevalking,Autisme: hoe te verstaan, hoe te begeleiden?
Autisme: hoe te verstaan, hoe te begeleiden ?
Werken in SPH
€ 24.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Mensen met autisme kunnen als gevolg van hun stoornis meestal niet zonder hulp en ondersteuning hun weg in het leven vinden. De stoornis roept dermate grote problemen op voor de persoon en voor zijn omgeving dat professionele begeleiding nodig is. Bovendien is het van groot belang om autisme op zo jong mogelijke leeftijd te onderkennen, omdat juist dan de meest cruciale ontwikkeling plaatsvindt en het risico op de ontwikkeling van secundaire problematiek het grootst is. Hoe eerder de onderkenning, hoe groter de kans op een succesvolle ondersteuning.

Niet zelden zijn trouwens ook begeleiding en hulp in de latere levensfasen nodig. Bovendien strekken deze begeleiding en hulp zich uit tot alle levensgebieden: wonen, leven en werken. Dit cahier wil niet alleen inzicht geven in wat autisme inhoudt, maar ook informatie geven over het begeleiden van autisten. Daartoe wordt in een afzonderlijk hoofdstuk onder meer aandacht geschonken aan de kwaliteiten van de opvoeder en de begeleider.

De auteur:
Mia Zeevalking, orthopedagoog/GZ-psycholoog, is werkzaam bij de Compaan in Den Haag, instelling voor wonen, dagbesteding, ontplooiing van mensen met een verstandelijke handicap en/of autisme. Zij houdt zich bezig met advisering, coaching, vorming en bijscholing van begeleiders, individuele diagnostiek en beeldvorming van cliënten met een verstandelijke handicap en/of autisme.

Redactie: D. de Bie

Extra informatie:
Werken in SPH
Paperback / softback
76 pagina's
145 gram
242 x 168 x 5 mm
EAN: 9789031328451
Bohn Stafleu van Loghum

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen