Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

M. Knippen,Lornah Kiplagat - Het meisje van de nacht
Lornah Kiplagat
Het meisje van de nacht
€ 16.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagenVoorwoord Paul Rosenmöller

Lornah Kiplagat is niet alleen hardloopster, maar ook een loopster met een hart. Ze laat zien dat topsport en sociale bewogenheid in elkaar kunnen overlopen.
Door sport en educatie probeert Kiplagat kansarme jonge vrouwen in Kenia een kansrijke toekomst te bieden. Een stille revolutie voltrekt zich in haar eind 2000 geopende High Altitude Training Centre in de Rift Vallei, het Mekka van het langeafstandslopen. Hoewel ze in een maatschappij leven waar de man het anno 2008 nog altijd voor het zeggen heeft, leren de talenten zich aan de traditionele rolpatronen te ontworstelen. Zetten ze er de eerste stap naar onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.
Het baanbrekende  emancipatoire werk, waarvoor inmiddels de Lornah Kiplagat Foundation is opgericht, heeft de sportieve erupties geenszins gesmoord. De carrière van Kiplagat, die in de zomer van 2003 tot Nederlandse werd genaturaliseerd, heeft een hoge vlucht genomen. De wereldtitels veldlopen, halve marathon en twintig kilometer op de weg plus de diverse mondiale records vormen het bewijs dat haar loopbaan tot volle wasdom is gekomen. De ambitie is echter allerminst gedoofd. Olympisch goud geldt als de nog ontbrekende parel aan de kroon.  
In de biografie Lornah Kiplagat

Het meisje van de nacht is het levensverhaal van deze bijzondere topatlete opgetekend.

Marco Knippen (Haarlem, 1970) volgt als sportredacteur van het Noordhollands Dagblad sinds de eeuwwisseling Lornah Kiplagat van dichtbij. In 2001, 2005 en 2006 bezocht hij Iten, waar het High Altitude Training Centre ligt. Op deze ‘University for champions’ raakte hij in de ban van haar bevlogen missie. Bovendien was hij veelvuldig aanwezig bij internationale kampioenschappen of prestigieuze races, het podium waar hij haar topprestaties zag leveren.


Extra informatie:

Paperback / softback
184 pagina's
Met illustraties
Februari 2008
232 gram
200 x 123 x 20 mm
EAN: 9789054292623
Uitgeverij Conserve

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen