Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Lucy Auch,Liefde op zoek naar zichzelf
Liefde op zoek naar zichzelf
Wolter Keers over leven en liefde
€ 29.90
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op donderdag *
  • Gratis verzending


Lucy Auch
Liefde op zoek naar zichzelf - Wolter Keers over leven en liefde

Liefde op zoek naar zichzelf is samengesteld uit originele teksten van Wolter Keers. Het bijzondere is dat elke tekst, op haar eigen wijze, verwijst naar de liefde. Of dit nu de brieven zijn die hij aan een kloosterzuster stuurde of zijn vrije interpretatie van de klassieke tekst van de Tau Teh King, Liefde is de rode draad. Het is intrigerend te zien hoe dit boek, als een mozaïek, de kern van Wolter Keers’ leven en zijn inzichten, zichtbaar maakt.

Daarnaast bevat Liefde op zoek naar zichzelf een fascinerende beschrijving van Wolters spirituele zoektocht, die leidde langs de drie grootste spirituele leraren van de twintigste eeuw: Ramana Maharshi, Atmananda Krishna Menon en Nisargadatta Maharaj.
Een pareltje binnen deze nooit eerder verschenen teksten en foto’s, is Tao’s Tuin, een persoonlijke en vrije interpretatie van de Tao Teh King, die evengoed Tao Teh Keers had mogen heten.

Wolter Keers (1923-1985) wordt gezien als de Nederlandse pionier van de advaita vedanta. In de jaren ’50 van de 20e eeuw, een tijd dat er in het Westen nog bijna niemand van Ramana Maharshi, Shri Nisargadatta of Krishna Menon had gehoord, reisde Wolter Keers al door India om deze mensen te bezoeken. Hij was ook degene die het beroemde boek van Nisargadatta: I Am That´ in het Nederlands vertaalde (Zijn – Ik Ben). Later werd hij de inspirator van o.a. Alexander Smit en Jan van Delden. Je zou hem dus best kunnen typeren als de ‘nestor´ van de Nederlandse advaita. Hij overleed in 1985.

- nieuwe en inspirerende teksten van een gewaardeerd auteur binnen de traditie van Non-dualiteit en yoga
- Keers was een van de wegbereiders binnen het Nederlandse taalgebied van de non-duale traditie
- de auteur heeft een eeuwenoude Oosterse traditie in levendige Westerse taal gegoten


272 pag./ gebonden met illustraties in kleur
Formaat 23 x 23 cm
ISBN 978 94 9141 190 8


Extra informatie:

Hardback
272 pagina's
Met illustraties
December 2018
724 gram
238 x 236 x 19 mm
EAN: 9789491411908
Samsara Uitgeverij b.v.


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.