Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  Louw Feenstra,In de vingers
  In de vingers
  Filosofie van de vaardigheid
  € 24.90
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  Een toegankelijke verhandeling over werken met de handen voor iedereen die dagelijks handwerk verricht, zoals kunstenaars, ambachtslieden en chirurgen.

  Al zolang mensen op twee benen rondlopen en hun voorpoten zich ontwikkeld hebben tot armen met handen, maken ze dingen. Die dingen getuigen van menselijke beschaving. Van vuistbijl tot smartphone: handen zijn nodig geweest voor ontstaan en gebruik ervan. Handelingen van vingers en handen beïnvloeden de hersenen en omgekeerd beïnvloedt hersenactiviteit de handen. Door de smartphone te gebruiken wordt het hersengebied dat met de duimen correspondeert groter. Handen en hoofd van mensen hebben zich de hele evolutie lang, tot op de dag van vandaag, gelijk op ontwikkeld.

  In deze lofzang op werken met de handen gaat wetenschapsfilosoof Louw Feenstra V in op de theorie en praktijk van handarbeid. Met merkbaar plezier stapt hij over grenzen tussen vakgebieden heen. Feenstra weeft evolutiebiologie en anatomie van de hand samen met techniekgeschiedenis, ideeëngeschiedenis en filosofische beschouwingen, en met de ervaringen van glasblazers, lenzenslijpers, wetenschappers en vechtsporters. Meer aandacht en tijd steken in het gebruiken van de eigen handen bevordert geluk en stimuleert de werking van de hersenen.

  Louw Feenstra V is filosoof, emeritus hoogleraar keel-neus-oorheelkunde, zeiler en duiker. Hij publiceerde onder meer Zintuigen in 2016.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  264 pagina's
  April 2021
  419 gram
  220 x 140 x 26 mm
  EAN: 9789024436743
  Boom uitgevers Amsterdam

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen