Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Lisa Sanders,Diagnose
  • Lisa Sanders,Diagnose
Lisa Sanders,Diagnose
Diagnose
Het oplossen van de meest verbijsterende medische mysteries
€ 20.99
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00Het ontrafelen van de meest bizarre medische mysteries

`Een aanrader voor iedereen met een interesse in de geneeskunde.` – NEMO Kennislink

De medische wereld zit boordevol mysteries. Als een waar detective duikt arts en New York Times-columnist dr. Lisa Sanders in de meest bizarre, raadselachtige en spannende verschijnselen uit de geneeskunde.

Een greep uit de dossiers: Een 28-jarige man viert zijn verjaardag in de Bahama’s en probeert eens iets nieuws bij het diner: barracuda. Een paar uur later zakt hij met verschrikkelijke buikkrampen in elkaar op de dansvloer. Een vrouw van middelbare leeftijd komt opnieuw bij de dokter, na twee dagen eerder langs te zijn geweest met lichte uitslag op haar handen. De uitslag is inmiddels paars geworden en als zweepslagen over haar hele lichaam verspreid. Een jonge olifantentrainer uit een rondreizend circus die ooit een kopstoot kreeg van een zebra, wordt uit het niets geteisterd door splijtende hoofdpijn, alsof iemand ‘een deur dichtslaat in z’n hoofd’.

In elk van deze zaken is de weg naar de diagnose – en de behandeling – er een vol bizarre en soms onverklaarbare wendingen. In dit boek toont Sanders aan dat het stellen van de juiste diagnose expertise, zorgvuldige procedures en soms een tikkeltje geluk vereist. Diagnose plaatst ons in de schoenen van de dokter en laat ons deze meeslepende en soms onnavolgbare medische mysteries van dichtbij ervaren. Zie wat de dokters zien, voel hun onzekerheid – en ervaar de euforie wanneer alles op z’n plek valt. 
Extra informatie:

Paperback / softback
312 pagina's
Mei 2020
461 gram
215 x 140 x 28 mm
EAN: 9789000371488
Spectrum

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00