Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Lidija Tsjoekovskaja,Ontmoetingen met Anna Achmatova, 1938-1962
Ontmoetingen met Anna Achmatova
1938 - 1962
Privé-domein Nr. 82
€ 24.99
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Levertijd:
  • 7-14 werkdagen *
  • Vanaf € 26.50 gratis verzendenDe door Lidija Tsjoekovskaja opgetekende Ontmoetingen met Anna Achmatova omspannen bijna een kwart eeuw en beginnen aan het einde van 1938, wanneer het tijdperk van de grote zuiveringen op zijn hoogtepunt is.

Lidija Tsjoekovskaja bezoekt Anna Achmatova de eerste keer om raad: zij hoopt haar man nog uit de gevangenis te kunnen krijgen, niet wetende dat hij al gefusilleerd is. Dit gezamenlijke lot - de man en de zoon van Achmatova waren gearresteerd - schept een band tussen beide vrouwen die uitgroeit tot een hechte vriendschap.

Tsjoekovskaja geeft een becommentarieerd verslag van gesprekken uit de jaren dat op het vrije woord de doodstraf stond. De lezer volgt van nabij de persoonlijke drama's van schrijvers als Achmatova en Tsvetajeva. Joseph Brodsky schreef voor deze uitgave een nawoord. Hij was de laatste jaren voor Achmatova's dood nauw met haar bevriend. In 1972, emigreerde hij onvrijwillig naar Amerika.

*Velen hadden - en hebben ook nu - grote bewondering en waardering voor haar, vooral ook, omdat ze, ondanks alles, in haar werk en persoon steeds blijk heeft gegeven van menselijkheid en onkreukbaarheid.-Nadja Louwerse in de Volkskrant
*Anna Achmatova was van een ontzaglijke waardigheid.-IsaiahBerlin

Extra informatie :
Privé-domein 82
Paperback / softback
367 pagina's
Met illustraties
Januari 1982
418 gram
195 x 116 x 33 mm
EAN: 9789029549370
De Arbeiderspers


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.