Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Leyre Bozal Chamorro,Picasso`s Suite Vollard
  • Leyre Bozal Chamorro,Picasso`s Suite Vollard
Leyre Bozal Chamorro,Picasso`s Suite Vollard
Picasso`s Suite Vollard
Etsen uit FundaciĆ³n MAPFRE collectie
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Tussen 1930 en 1937 maakte de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso (1881-1973) een reeks van 100 monumentale etsen. De reeks is de geschiedenis ingegaan als Suite Vollard, zo genoemd naar Ambroise Vollard. Hij was een van de belangrijkste kunsthandelaars van Parijs. Vanaf hun eerste ontmoeting in 1901 steunde Vollard Picasso’s carriëre en gaf later opdracht tot het maken van de prentenserie.
Suite Vollard bevat etsen over uiteenlopende onderwerpen, zoals de Griekse mythologie, het atelier van de kunstenaar en Picasso’s bewondering voor het werk van Rembrandt. Alle thema’s die de kunstenaar eigen zijn komen in deze topwerken terug. Elke ets toont Picasso’s absolute meesterschap en grenzenloze verbeeldingskracht in techniek en kunst.

Ambroise Vollard is helaas in 1939 overleden bij een tragisch auto-ongeluk, waardoor hij het succes van de serie niet heeft meegemaakt. De prenten uit de serie raakten verspreid. Slechts een beperkt aantal complete series is bewaard gebleven, zoals in de collectie van Fundación MAPFRE in Madrid. Deze is in het najaar in Het Noordbrabants Museum te zien


Extra informatie:

Hardback
144 pagina's
Met illustraties
November 2021
928 gram
279 x 234 x 19 mm
EAN: 9789462584082
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel