Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • L. Aarnink,Door de Geest bewogen
  • L. Aarnink,Door de Geest bewogen
L. Aarnink,Door de Geest bewogen
Door de Geest bewogen
Profetische vrouwen
€ 7.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Profeten voelen zich geraakt door God die zo in hun leven ingrijpt, dat alles wat zij tot dan toe opgebouwd hebben, gaat schuiven en veranderen. Zij hebben het gevoel dat er een heel nieuwe periode in hun leven aanbreekt. Uit het heden weggerukt doorzien zij vanuit Gods toekomst wat er in de actualiteit gebeurt. Vanuit dit innerlijk geraakt zijn spreken en schrijven zij over wat zij gezien en gehoord hebben. Dit profetische spreken roept bij tijdgenoten altijd veel weerstand op.

Zeven profetische vrouwen - Hildegard van Bingen, Teresa van Avila, Theresia van Lisieux, Edith Stein, Simone Weil, Etty Hillesum en Dorothee Sölle - worden in dit boekje besproken. Zij leefden in een andere tijd, hadden andere gewoontes en spraken een andere taal, maar zij werden bewogen door de Geest die ook ons beweegt. Laten we dan ook proberen hun taal te verstaan en te waarderen, naar hen te luisteren en in hun voetspoor te onderscheiden wat de Geest ons te zeggen heeft.

Door de Geest bewogen is bedoeld voor persoonlijke bezinning, maar vooral ook zeer geschikt voor gesprek in kleine groepen.

Illustrator: A. Kipping

Extra informatie:

Paperback / softback
47 pagina's
Met illustraties
Januari 2003
81 gram
216 x 137 x 5 mm
EAN: 9789056251642
Valkhof Pers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen