Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Koren Shadmi,Lugosi
  • Koren Shadmi,Lugosi
  • Koren Shadmi,Lugosi
Lugosi
Opkomst en ondergang van Hollywood`s Dracula
€ 29.99
  (Hardback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag
  • Gratis verzending


Alleen de naam Bela Lugosi al. De klankkleur belooft weinig goeds. Met zijn duivelse gezicht, half verborgen achter een cape, zal deze acteur met zijn eenvoudige maar tot het filmerfgoed behorende naam voor eeuwig worden vereenzelvigd met één cultfiguur: Dracula.

Dankzij de evocatieve kracht van zijn zuivere lijnwerk slaagde Koren Shadmi erin om in dit album de fascinerende ambivalentie vast te leggen tussen de lichtere sfeer van de herinneringen van de jonge Béla – toen nog met accent – en het hinderlijke icoon dat de man zou verdringen. Er zijn weinig of geen beelden die we ons zo snel voor de geest kunnen halen als zijn Dracula, terwijl, paradoxaal genoeg, steeds minder mensen de film hebben gezien.

Koren Shadmi ging de uitdaging aan om de vervaagde beelden te laten herleven, en daar is hij wonderwel in geslaagd.


Recensie:
Boekenkrant
Hans Pols 22-05-2023
'`Koren Shadmi weet Lugosi’s boeiende levensverhaal op een aantrekkelijke manier te bewerken tot een ruim 160 pagina’s tellend stripverhaal met heldere tekeningen in klare lijn. Hij wisselt scènes uit het einde van Lugosi’s leven af met eerdere gebeurtenissen die hij beide een eigen steunkleur gaf. Zo voorkomt hij dat er te veel feiten na elkaar worden opgesomd en houdt hij het verhaal van de eerste tot de laatste pagina boeiend; ook voor lezers die niet van horror houden.`'

Extra informatie:

Hardback
160 pagina's
Met illustraties
Maart 2023
688 gram
273 x 197 x 22 mm
EAN: 9789083196480
MENLU