Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Karin van de Mortel, Corine Ballering,Verdiepend lezen
  • Karin van de Mortel, Corine Ballering,Verdiepend lezen
Karin van de Mortel, Corine Ballering,Verdiepend lezen
Karin van de Mortel, Corine Ballering
Verdiepend lezen
leerlingen begeleiden bij het begrijpend lezen van complexe teksten
€ 39.50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Dit boek gaat over het leren lezen van en luisteren naar complexe teksten. Dit zijn teksten die moeilijk zijn door bijvoorbeeld de structuur, het taalgebruik of de achtergrondkennis die nodig is. Als leerlingen deze teksten - die zo de moeite waard zijn! - begrijpend kunnen lezen, brengen ze hun leesvaardigheid op een hoger niveau. Dit helpt de referentieniveaus te halen.
Hoe begeleiden leraren leerlingen bij het lezen van complexe teksten? Dit boek geeft antwoorden. De auteurs leggen uit wat een tekst complex maakt en beschrijven toegankelijk en concreet hoe leraren hun instructie zo vormgeven dat álle leerlingen niet alleen vlot en vloeiend, maar ook verdiepend lezen.
Deze stevige, theoretisch onderbouwde publicatie bevat vele voorbeelden uit de praktijk. Duidelijk wordt dat verdiepend lezen een onmisbare vaardigheid is in de eenentwintigste eeuw. Als leerlingen verdiepend lezen, zijn ze in staat dat wat ze leren van de tekst daadwerkelijk te gebruiken. Zo kunnen ze een actieve en kritische bijdrage leveren aan onze kennismaatschappij.

Extra informatie:

Paperback / softback
272 pagina's
Met illustraties
December 2014
580 gram
240 x 170 x 18 mm
EAN: 9789065086594
CPS Uitgeverij

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen