Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jutta Chorus,Beatrix
  • Jutta Chorus,Beatrix
Jutta Chorus,Beatrix
Beatrix
Dwars door alle weerstand heen
€ 17.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


‘Beatrix’ van Jutta Chorus schets een portret van Beatrix in de zware jaren vanaf 2000.
Met een nieuw nawoord - in april 2020 is het veertig jaar geleden dat Beatrix koningin werd. Ter gelegenheid van dat jubileum brengt de NTR in maart/april de vierdelige tv documentaire De zware jas van Beatrix, gemaakt door Godfried van Run en Jutta Chorus.

‘We gaan het serieus aanpakken,’ zei Beatrix vlak voor ze de troon besteeg. Serieuzer dan haar ouders, die de monarchie met hun huwelijk van onzekerheid en nonchalance aan het wankelen hadden gebracht. Met bijna benauwende plichtsbetrachting, een bedachtzame echtgenoot en God als ‘schild ende betrouwen’ stuurde Beatrix het koningschap naar kalme wateren.
Tot het jaar 2000. Toen begonnen de zware jaren, waarin haar man en haar ouders stierven, waarin haar Huis ineens toneel werd van de ene na de andere affaire en waarin het ooit zo Oranjegezinde volk een beweging omarmde die zij verafschuwde en die haar afwees.
Journalist Jutta Chorus, die eerder schreef over de populistische revolutie van Pim Fortuyn en over de rauwe werkelijkheid van een multiculturele wijk, schetst in Beatrix. Dwars door alle weerstand heen het portret van Beatrix in die jaren. Uit tientallen gesprekken met betrokkenen komt een vrouw naar voren die in tegenspoed het uiterste van zichzelf en haar omgeving vraagt. Maar tegen welke prijs?Extra informatie:

344 pagina's
Maart 2020
465 gram
211 x 135 x 26 mm
EAN: 9789045042435
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen