Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Judith van den Reek,Ik ben niet van suiker
  • Judith van den Reek,Ik ben niet van suiker
Judith van den Reek,Ik ben niet van suiker
Ik ben niet van suiker
levensverhaal van een zeldzame diabeet
€ 19.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Dit boek is de zoektocht van een jonge vrouw naar zichzelf en in die zoektocht komt zij erachter dat de manier waarop haar diabetes wordt behandeld niet de juiste is.

Tijdens haar zwangerschap is Judith van den Reek continu misselijk. Doordat ze diabetes heeft, raken haar bloedglucoses ernstig ontregeld. Het leidt ertoe dat haar dochter met slechts zeven maanden geboren wordt. Als Bente na tien weken thuiskomt, kampt Judith met een angststoornis en kiest ze uiteindelijk voor opname bij een Centrum voor Onverklaarde Lichamelijke Klachten om er bovenop te komen. In eerste instantie lukt dat, maar drie jaar later krijgt ze een flinke terugval in haar angstklachten. Judith volgt dan een EMDR-therapie om alsnog haar zwangerschap te verwerken. Dat is het begin van de zoektocht naar haar diabetesverleden. Vastberaden volgt ze haar gevoel dat er iets niet klopt in haar verhaal. Ze zal uiteindelijk gelijk krijgen.

`Ik ben niet van suiker` beschrijft het medische circuit, Judiths (lichamelijke en mentale) strijd, angst en wanhoop, maar laat vooral ook haar doorzettingsvermogen en veerkracht zien. Zij schrijft open, eerlijk, kwetsbaar, ontroerend en soms met de nodige zelfspot.


Extra informatie:

Paperback / softback
192 pagina's
Met illustraties
December 2018
293 gram
215 x 140 x 17 mm
EAN: 9789077024881
Uitgeverij De Graaff

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen