Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Judit Neurink,Geweld is nooit ver weg
  • Judit Neurink,Geweld is nooit ver weg
Judit Neurink,Geweld is nooit ver weg
Geweld is nooit ver weg
Tien jaar berichten uit Irak
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Een persoonlijk verslag van een journalistieke reis van tien jaar door een land dat heen en weer geslingerd wordt tussen oorlog en wederopbouw.

Judit Neurink vertrok tien jaar geleden naar Irak als correspondent en om een mediacentrum op te zetten. Ze maakte de wederopbouw in Iraaks-Koerdistan mee, de opmars van ISIS, de ontvoering van en moord op duizenden Jezidi`s. Ze was er getuige van dat het land uiteenviel op basis van etniciteit en religie en dat de roep om een sterke leider toenam.
Tegelijkertijd begon ze van het land te houden. Eind 2019 zag ze hoe jonge Irakezen met hun Tuk-tukrevolutie in opstand kwamen tegen de corruptie, de uitzichtloosheid en het geweld. Inmiddels vormt een hergroeperend en wraakzuchtig ISIS opnieuw een bedreiging - ook na de dood van Abu Bakr al-Baghdadi.
Judit Neurink kwam voor de wederopbouw, maar was steeds vaker genoodzaakt verslag te doen van haat en geweld. Als verslaggever kon ze niet immuun blijven voor het leed, en dat leidde tot haar vertrek. In `Geweld is nooit ver weg` blikt ze terug op een bewogen decennium, en toont de lezer de culturele diversiteit, diepgewortelde conflicten en hoogte- en dieptepunten van een tumultueus land, waar een vreedzame toekomst een haast onhaalbare droom lijkt.Judit Neurink (1957) is al meer dan dertig jaar journalist. Ze schrijft
onder andere voor `Trouw` en internationale media. Inmiddels
bericht ze over Irak vanuit Athene. Ze schreef acht boeken,
waaronder `De Joodse bruid`, `De vrouwen van het kalifaat` en `Vrouwen overleven
ISIS`.


Extra informatie:

Paperback / softback
285 pagina's
Februari 2020
447 gram
226 x 151 x 21 mm
EAN: 9789491921681
Jurgen Maas

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen