Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Jos de Jong,Democratie in kinderschoenen
  Democratie in kinderschoenen
  Twee referenda over de eerste Nederlandse grondwet 1797-1798
  € 29.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Ruim tweehonderd jaar geleden vond in Nederland een ongekend democratisch experiment plaats: in twee referenda stemden Nederlandse burgers voor een grondwet, waarmee een democratische en vrije eenheidsstaat een feit werd. Over deze twee referenda is weinig bekend.

  Gefascineerd door deze bijzondere periode deed Jos de Jong uitgebreid onderzoek in archieven om de referenda in kaart te brengen. Hoe democratisch waren deze stemmingen? Wie hadden stemrecht? Hoe organiseer je een landelijk referendum als je dat voor de eerste keer doet? Hoe werden burgers geïnformeerd over ontwerpen van een grondwet, in een land zonder verharde wegen, openbaar vervoer met trekschuiten en koetsen, waar publicaties ambachtelijk moesten worden gedrukt? En kunnen de verzamelde uitslagen worden geïnterpreteerd en een plaats krijgen in de geschiedenis van Nederland?

  Democratie in kinderschoenen geeft antwoord op al deze vragen en laat overtuigend zien welke blijvende invloed de eerste twee referenda hadden op de Nederlandse politiek en samenleving.


  Extra informatie:

  Hardback
  Met illustraties
  November 2018
  1028 gram
  248 x 176 x 34 mm
  EAN: 9789460043987
  Uitgeverij Vantilt

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen