Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jos de Heer,Commentaar op Handelingen
  • Jos de Heer,Commentaar op Handelingen
Jos de Heer,Commentaar op Handelingen
Commentaar op handelingen
Jezus geestkracht wereldwijd
€ 54.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit commentaar op Handelingen verschaft op inspirerende wijze toegang tot een van de belangrijkste historische bronteksten van het christelijke geloof. De essentie van dat wat later uitgegroeid is tot `kerk` wordt hier in het prille begin van de `Jezus-beweging` beschreven. Wie zoekt naar verfrissende vitaliteit voor het geliefde én verguisde instituut kan in dit back-to-basics-Bijbelboek zijn hart ophalen.

Wereldwijde geestkracht! Jezus` werk gaat door! Na zijn wrede executie door de Romeinen blijkt Jezus wereldwijd inspirerend aanwezig. Dat vertelt de evangelist Lucas in zijn nieuwe tekst `Handelingen`. Een levendig en opwindend geschiedverhaal vol ontroering, spanning en conflicten. Over mensen die geïnspireerd door Jezus alles met elkaar gaan delen, over wonderen van Petrus, de beroemde reizen van Paulus, rechtszaken en indrukwekkende toespraken. Lucas spreekt over de kracht van een nieuw leven die mensen overrompelt en die zich over de hele wereld aan het verspreiden is.

In deze serie Lucas-Handelingen van Jos de Heer zijn verschenen:

Commentaar op Lucas 1-4 - De oorsprongen van het geloof
Commentaar op Lucas 5-13 - Het verhaal van Jezus
Commentaar op Lucas 14-24 - Jezus` passie
Commentaar op Handelingen - Jezus` Geestkracht wereldwijd`Ik werd aangenaam verrast door de aandacht die de auteur heeft voor de structuur en samenhang en de zorgvuldige exegese van de tekst. Dit is wat in veel commentaren op Handelingen ontbreekt en wat dit commentaar een geheel eigen karakter geeft. Het bijzondere en onderscheidende van dit commentaar is ook de combinatie van wetenschappelijke exegese en persoonlijke (gelovige) betrokkenheid: van een boedelscheiding tussen geloof en wetenschap moet de auteur niets hebben. De openheid naar een niet-kerkelijk lezerspubliek en de plezierige schrijfstijl maken dat dit boek toegankelijk is voor een brede kring van lezers, zowel individueel als in het kader van leerhuis en gesprekskring.`


- Dr. Arie W. Zwiep, Universitair docent Nieuwe Testament, VU.

Extra informatie:

Paperback / softback
820 pagina's
Met illustraties
April 2013
1255 gram
241 x 160 x 45 mm
EAN: 9789490708641
Skandalon Uitgeverij B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen