Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jos Castelijns, Bob Koster, Marjan Vermeulen,Vitaliteit in processen van collectief leren
  • Jos Castelijns, Bob Koster, Marjan Vermeulen,Vitaliteit in processen van collectief leren
Jos Castelijns, Bob Koster, Marjan Vermeulen,Vitaliteit in processen van collectief leren
Vitaliteit in processen van collectief leren
samen kennis creƫren in basisscholen en lerarenopleidingen
€ 23.60
Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Veel basisscholen en lerarenopleidingen hebben de ambitie een onderwijspraktijk te ontwikkelen die voor alle betrokkenen interessant, motiverend, uitdagend en betekenisvol is. Dit streven vraagt om een proces waarin de behoeften van leerlingen, leraren, studenten en opleiders serieus worden genomen. Als belanghebbenden participeren zij in de vormgeving van de beoogde praktijk.

Het op systematische wijze realiseren van een gezamenlijke ambitie wordt collectief leren of collectief kennis creëren genoemd. Collectief kennis creëren is een vitaal proces waarin aan de individuele behoeften van betrokkenen aan relatie, competentie en autonomie tegemoet wordt gekomen. Tegelijk wordt ook voorzien in de collectieve behoeften aan cohesie, coherentie en coöperatie.

Deze publicatie biedt een theoretisch model voor collectieve leerprocessen en gaat in op de vormgeving ervan. Zij laat aan de hand van casuïstiek zien hoe collectief leren in een basisschool en een opleiding gestalte krijgt en biedt er een samenhangende methodiek voor.


Extra informatie:

Paperback / softback
205 pagina's
Met illustraties
Juni 2009
385 gram
240 x 160 x 13 mm
EAN: 9789044124330
Uitgever Maklu

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen