Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jorien de Bruijn,Van tuindersknecht tot onderkoning
  • Jorien de Bruijn,Van tuindersknecht tot onderkoning
Jorien de Bruijn,Van tuindersknecht tot onderkoning
Van tuindersknecht tot onderkoning
Biografie van Marinus Ruppert
Deel 1: de jaren 1911-1947
€ 20.00

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Van tuindersknecht tot onderkoning schetst de levensloop van Marinus Ruppert (1911-1992), de landarbeider die opklom tot vice-voorzitter van de Raad van State, het hoogste adviescollege van de Nederlandse regering.

Dit eerste deel van de twee-delige biografie is gewijd aan de beginfase van Rupperts carrière. Het beschrijft hoe hij als jong tuinderknecht actief werd in de christelijke landarbeidersbond en de lutherse beweging. Door intensieve zelfstudie ontwikkelde hij zich in de jaren dertig tot een intelligent en gedreven verdediger van het christelijk-sociale gedachtengoed. In zijn publicaties keerde hij zich tegen het communisme, socialisme en nationaal-socialisme.

Tijdens en na de bezetting trad Ruppert naar voren als de nieuwe ideoloog van het CNV. Hij zette zich af tegen de oude gereformeerd-antirevolutionaire garde, die vasthield aan een vakorganisatie van zich afzonderende christenen. Als woordvoerder van de jonge, kritische generatie pleitte hij voor een open en offensieve christelijke vakbeweging. Dit boek eindigt met Rupperts verkiezing tot voorzitter van het CNV, die minder vanzelfsprekend was dan wel eens is gedacht.

Extra informatie:
Passage-reeks 15
Paperback / softback
232 pagina's
Met illustraties
Januari 2001
363 gram
218 x 145 x 17 mm
EAN: 9789065506535
uitgeverij Verloren b.v.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen