Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Joost Zwagerman,Door eigen hand
  • Joost Zwagerman,Door eigen hand
Joost Zwagerman,Door eigen hand
Door eigen hand
zelfmoord en nabestaanden
€ 18.99
24 Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00
Ieder jaar proberen in Nederland meer dan dertigduizend mensen zich van het leven te beroven. Bij circa vijftienhonderd mensen slaagt die poging. Dat zijn meer slachtoffers dan er jaarlijks in het verkeer vallen.
Wat betekent het om een vriend, familielid of ouder door zelfmoord te verliezen? Door eigen hand bevat de artikelen en essays die Joost Zwagerman over dit onderwerp heeft geschreven. Het legt de verschillen van inzicht bloot die er leven over dwingende - en vaak pijnlijke - vragen omtrent zelfmoord en de nabestaanden.
Een pijler in het boek vormen de lange en indringende gesprekken met vijf schrijvers, onder wie Arthur Japin en Renate Dorrestein, die tot de groep van nabestaanden behoren.
Informeel uitgangspunt was een citaat van A. Alvarez: `Iemand die besloten heeft zelfmoord te plegen gaat een afgesloten, voor anderen ontoegankelijke wereld binnen.`
Door eigen hand bericht over die `afgesloten wereld`, maar dan toegespitst op het perspectief van degenen die deze wereld van buitenaf hebben meegemaakt of aanschouwd.

* Een buitengewoon moedig boek, prachtig geschreven. Een oproep tot leven, ondanks alles. Joost toch.- David van Reybrouck

* Zijn essays zijn zo persoonlijk dat ze de auteur zelf tot onderwerp maken. - de Volkskrant

* Joost Zwagerman is een essayist die zijn weerga niet kent. Zijn essays stralen van vernuft, kunde en nieuwsgierigheid. - Het Financieele DagbladExtra informatie:

Paperback / softback
152 pagina's
September 2015
157 gram
185 x 115 x 15 mm
EAN: 9789029506007
De Arbeiderspers

24 Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00