Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Johan Huizinga,In de schaduwen van morgen
  • Johan Huizinga,In de schaduwen van morgen
Johan Huizinga,In de schaduwen van morgen
In de schaduw van morgen
Een diagnose van het geestelijk leven van onze tijd
Maatstaf
Ingeleid en geannoteerd door Prof. Dr. G. Harinck
€ 21.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

'Wij leven in een bezeten wereld. En wij weten het. Het zou voor niemand onverwacht komen, als de waanzin eensklaps uitbrak in een razernij, waaruit deze arme Europese mensheid achterbleef in verstomping en verdwazing, de motoren nog draaiende, en de vlaggen nog wapperende, maar de geest geweken. '

Met deze legendarische zinsnede opende J. Huizinga in 1935 zijn meesterwerk In de schaduw van morgen. In de kwaliteitsserie Maatstaf is dit belangrijke visionaire werk nu opgenomen, naast Donoso Cortes, Kuyper, Dostojevski, Pieper en De Maistre.

Huizinga staat bekend als een van de meest belangrijke Nederlandse historici en een belangrijk aantal van zijn boeken zij tot de dag van vandaag van grote waarde voor het kennen van ons verleden en heden. In de tijd dat het fascisme zich aankondigde streed Huizinga voor het overleven van het humanisme. Het is een pleidooi voor het redden van de cultuur en onze strijd om niet geheel tot onmensen te worden. Prof. Dr. George Harinck, die regelmatig in verschillende media publiceert en een groot kenner is van Huizinga, voorzag het werk van een inleiding en annotaties.

Extra informatie:
Maatstaf
Paperback / softback
165 pagina's
December 2007
241 gram
215 x 134 x 15 mm
EAN: 9789059111516
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen