Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Johan Huizinga,Herfsttij der Middeleeuwen
  • Johan Huizinga,Herfsttij der Middeleeuwen
Johan Huizinga,Herfsttij der Middeleeuwen
Herfsttij der Middeleeuwen
€ 59.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


`Herfsttij der Middeleeuwen` van Johan Huizinga verscheen voor het eerst in 1919. Honderd jaar later geniet Herfsttij terecht een onverminderde populariteit. Het boek is een van de grootste en meeslependste klassieke geschiedwerken. Zowel in binnen- als buitenland is er grote waardering voor Huizinga’s werk – niet alleen vanwege zijn inlevingsvermogen in de geschiedenis en zijn cultuurhistorische visie, maar ook omwille van zijn prachtige taalgebruik. Herfsttij is in meer dan twintig talen vertaald.
In deze gebonden, rijk geïllustreerde jubileumuitgave van Herfsttij kan de lezer bij de tekst de kunstwerken zien die door Huizinga genoemd worden. Naast de bekende meesterwerken van Jan van Eyck, Rogier van der Weyden en tijdgenoten zijn ook de door hem gebruikte literaire werken met miniaturen uit de handschriften afgebeeld. Zoveel mogelijk van wat door Huizinga in de tekst is genoemd wordt in beeld gebracht, waardoor het boek meer dan 300 illustraties in kleur bevat.

Initiator en hoofdredacteur van deze jubileumeditie is Dr. Anton van der Lem, Huizinga-specialist en verbonden aan de Universitaire Bibliotheken Leiden als conservator oude drukken. In zijn nawoord `Honderd jaar Herfsttij` zet hij de receptiegeschiedenis van Herfsttij uiteen. Door hem is het boek nu ook voor het eerst voorzien van een volledig uitgewerkte bibliografie.Recensie:
NRC Handelsblad
Hendrik Spiering 15-02-2019
'`Door de poëtische titel, de bloemrijke stijl, het krachtige idee van verval en decadente bloei, en de vele fascinerende verhalen over bizarre vroomheid en ruwe ridderromantiek is de Herfsttij een van de weinige iconische Nederlandse geschiedenisstudies geworden.` '

Extra informatie:

Hardback
592 pagina's
Met illustraties
September 2018
2326 gram
278 x 224 x 43 mm
EAN: 9789087283124
Leiden University Press

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen