Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

Johan Eichhorn,Zorg voor kleuters
Zorg voor kleuters
Bewust planmatig handelen binnen de kleuterklas
€ 24.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Kleuters besteden een groot deel van de dag aan kijken om te begrijpen wat er gebeurt. Ze leren door nabootsing, nadoen en voortdurende oefening. De leerkracht speelt vanzelfsprekend in de ontwikkeling van het jonge kind een belangrijke rol, die nog groter wordt op het moment dat de ontwikkeling stagneert. Goed en eenduidig voorbeeldgedrag (in taal en handelen) draagt sowieso bij tot groei, maar de invloed van complimenten en bekrachtigen helpt het kind bovendien zich bewust te worden van zijn eigen aandeel in het succes, doordat motivatie en zelfvertrouwen toenemen.

Met dit als uitgangspunt komen onder andere de volgende onderwerpen in dit boek aan de orde: Reflectie en bewustwording, aanleren van regels en routines, bekrachtigen en belonen, werken aan gedragsverandering, het gesprek als interventiemiddel, spelontwikkeling en werkhouding.
Investeren in kleuters staat vaak nog in de kinderschoenen; dit boek helpt om belangrijke stappen te nemen die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van de jongste kinderen in het onderwijs

Extra informatie:

Paperback / softback
221 pagina's
Mei 2011
621 gram
245 x 175 x 19 mm
EAN: 9789077671603
Uitgeverij Pica

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen