Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jelle Reumer,Teveel
  • Jelle Reumer,Teveel
Jelle Reumer,Teveel
Teveel
Overbevolking, biodiversiteit, stadsvossen en de pandemie
€ 14.95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


De coronacrisis van 2020 wees de mensheid op haar kwetsbaarheid. Miljoenen werden ziek of stierven. Maar het probleem is groter: de hele aarde is ziek. Op de beroemde foto Blue Marble zien we een mooie kogelronde blauwe planeet. Van grote afstand zie je niets, maar in werkelijkheid lijdt onze planeet aan een nare huidaandoening. Het aardoppervlak is overwoekerd met mensen.

In hun kielzog is er teveel aan landbouwhuisdieren, worden CO2 en methaan in de atmosfeer gepompt, zeeën overbevist en natuurlijke habitats vernietigd. De biodiversiteit verdwijnt in rap tempo. Grote delen van de aarde worden onleefbaar: soorten zoeken in toenemende maten hun heil in steden. Wilde dieren worden op markten verhandeld - tot ze er niet meer zijn. De laatste restjes worden als bushmeat opgegeten, of gestroopt om als medicijn te worden fijngemalen.

Wie de ui afpelt, komt tot de kern: de menselijke overbevolking. Het is de olifant in de kamer en bovendien een taboe. Het is de hoogste tijd om erover na te denken, te praten en het op de politieke agenda te zetten. Dit uitdagende essay geeft daartoe een aanzet.

`Reumer schrijft prettig. Zijn betoog is glashelder, overtuigend en verontrustend.` - de Volkskrant


Extra informatie:

Paperback / softback
80 pagina's
Oktober 2020
137 gram
210 x 126 x 7 mm
EAN: 9789088031106
Uitgeverij Lias

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel