Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Janwillem  Blijdorp,7 De koelbloedige moordenaars Floris de minstreel
De koelbloedige moordenaars
Floris de minstreel 7
€ 16.90

24 Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen


Floris, Veerle, Dolf en hun nieuwe vriendin Hillegonda zijn ternauwernood ontsnapt aan de wrede roofridder Bloody Henry en hopen in Leeds Castle de winter door te brengen. Dat pakt anders uit.

Hillegonda's grootvader krijgt bericht dat hij Leeds Castle moet verlaten en zijn intrek kan nemen in een landhuis ten westen van Londen, niet ver van Stonehenge. Gelukkig kunnen Floris en zijn vrienden daar ook logeren.

Al meteen nadat ze in het huis zijn getrokken, komen ze erachter dat de vorige bewoners onder verdachte omstandigheden zijn gestorven. Ook gaan er geruchten dat er Æs nachts soms vreemde dingen gebeuren bij de Hangende Stenen.

Floris zou Floris niet zijn, als hij niet het naadje van de kous zou willen weten. Door zijn nieuwsgierigheid brengt hij niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van zijn drie metgezellen in gevaar ...

De serie Floris de minstreel speelt zich af in de middeleeuwen. Dat was in veel opzichten een donkere tijd. Er bestonden grote verschillen tussen rijk en arm. Ook wat het geloof betreft was het een moeilijke tijd. Geloof en bijgeloof gingen vaak hand in hand. Reizen was dikwijls een gewaagde onderneming. Vooral in de arme gebieden lagen rovers op de loer. Toch waren er rondtrekkende muzikanten, minstrelen, die overal kwamen en in ruil voor eten, onderdak en een beloning hun liederen ten gehore brachten.

Extra informatie:

375 pagina's
EAN: 9789055519958
Uitgeverij Gebr. Koster

24 Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen