Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  Jan Meeus,De Schiedamse cocaïnemaffia
  De Schiedamse cocaïnemaffia
  Een corrupte douanier, doorgewinterde criminelen en duizenden kilo`s coke
  € 15.00
  Bij u in huis op: vrijdag
  Bestel vóór: 14:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Op 14 april 2014 wordt Rotterdamse fruithandelaar Rinus Moerer voor zijn huis geliquideerd. Zijn gewelddadige dood hangt samen met een serie schietpartijen die het gevolg zijn van conflicten over onderschepte ladingen cocaïne in de Rotterdamse haven. Ook is een volstrekt onschuldige man vermoord die werd aangezien voor de Schiedamse ritselaar Dennis van den Berg, een goede bekende van Rinus Moerer.
  Tijdens de onderzoeken naar al dit geweld krijgt de politie zicht op een criminele vete die draait om verraad, miljoenen drugsgeld en corruptie bij de douane. Uit angst voor elkaar wordt er informatie gelekt naar de politie, waarna het smokkelnetwerk wordt ontrafeld en de corrupte douanier Gerrit Groenheide kan worden gearresteerd.
  De Schiedamse cocaïnemaffia gaat over de destructieve kracht van de drugshandel, die in toenemende mate bruut geweld veroorzaakt. De miljarden die in de cocaïnehandel omgaan leiden bovendien steeds vaker tot corruptie, óók bij de politie. Het noopt tot nadenken over het Nederlandse drugsbeleid en de strijd tegen de georganiseerde misdaad. De huidige aanpak van de cocaïnehandel is gedoemd te mislukken.

  De Schiedamse cocaïnemaffia illustreert beter dan welk doorwrocht wetenschappelijk rapport dan ook dat de ondermijning van de maatschappelijke integriteit en het uit geldbejag van criminelen letterlijk vergiftigen van onze jeugd veel verder gaat dan menigeen denkt. John van den Heuvel
  Recensie:
  Trouw
  'Spannende verhalen over de elf kopstukken van deze mafiose bende.'

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  272 pagina's
  Met illustraties
  Augustus 2020
  351 gram
  211 x 136 x 23 mm
  EAN: 9789046827086
  Nieuw Amsterdam

  Bij u in huis op: vrijdag
  Bestel vóór: 14:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel