Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Jan Kraak,Pionieren op het Rekencentrum
  • Jan Kraak,Pionieren op het Rekencentrum
  • Jan Kraak,Pionieren op het Rekencentrum
Pionieren op het Rekencentrum
Van ZEBRA tot informatievisualisatie
€ 25.00
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op dinsdag
  • Vanaf € 26.50 gratis verzenden


“Pioniers waren we tijdens de eerste jaren van het in 1959 opgerichte Rekencentrum. Veel moest er nog worden uitgevonden. Door de trage verwerking van de programma’s en de gebrekkige programmeerhulpmiddelen ging alles moeizaam en traag. Je moest je levenstempo erop afstemmen en alleen mensen met veel geduld voelden zich er helemaal gelukkig bij.”

Jan Kraak was programmeur bij het in 1959 opgerichte Rekencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen, later het Centrum voor Informatie Technologie (CIT). In het ICT-magazine Pictogram schreef Kraak jarenlang artikelen over zijn werk; van het eerste Zeer Eenvoudige Binair Reken Apparaat (ZEBRA) tot en met de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatievisualisatie en de komst van het world wide web.
In 2006 ging Jan Kraak met pensioen, maar hij bleef schrijven voor Pictogram. Dit boek bevat een door hemzelf gemaakte selectie van zijn meest interessante artikelen; een boeiende geschiedenis van een halve eeuw universitaire rekenfaciliteiten.

Kristien Piersma en Frank den Hollander vormden van het begin tot het eind de kernredactie van het ICT-magazine Pictogram. Piersma werkt als communicatieadviseur bij het Centrum voor Informatie Technologie, Den Hollander is communicatiemedewerker bij de Universiteitsbibliotheek Groningen.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
April 2022
555 gram
285 x 200 x 11 mm
EAN: 9789403429441
University of Groningen Press