Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jan Koehoorn,Zelfonderzoek
  • Jan Koehoorn,Zelfonderzoek
Jan Koehoorn,Zelfonderzoek
Zelfonderzoek
volgens de traditie van de Advaita Vedanta
€ 22.90

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen“Ik geef sinds dertien jaar lezingen over zelfonderzoek in de traditie van de Advaita Vedanta. Mijn leraar was Alexander Smit, zijn leraar was Shri Nisargadatta Maharaj. Dan weet de gevorderde spirituele zoeker uit welke traditie ik kom.
 
Veel mensen zijn op zoek naar zichzelf. Dat zoeken komt voort uit het idee dat er iets ontbreekt aan je leven. Ook ik was ooit op zoek en mijn eerste kennismaking met Advaita was een boek van Wolter Keers, de nestor van Advaita in Nederland. Ik werd meteen getroffen door de helderheid waarmee hij over zelfonderzoek schreef.
 
Mijn vooroordelen over spiritualiteit (zweverig, stemmingmakerij) werden meteen van tafel geveegd. Wat me opviel bij Advaita, was dat nergens een beroep werd gedaan op mijn goedgelovigheid. Ik werd uitgenodigd om voor mezelf te kijken. Mijn leraar Alexander zei altijd: ‘Het is zelfonderzoek, geen anderen-onderzoek.'
 
Mijn eerste contact met Alexander was een telefoongesprek ('Je bent toch hopelijk niet op zoek naar ufo's of kabouters?') en na drie maanden bijeenkomsten (satsangs) bij hem gevolgd te hebben was het klaar. Zes jaar later begon ik zelf online teksten te publiceren en zo is het balletje gaan rollen.
‘Wanneer schrijf jij nou eens een boek?’ Die vraag hoor ik al een paar jaar. Mijn vaste antwoord was: ‘Dat komt nog wel eens, als de tijd rijp is.’ En dat is nu.”
Jan Koehoorn

Extra informatie:

Hardback
260 pagina's
April 2012
404 gram
208 x 131 x 30 mm
EAN: 9789077228951
Samsara Uitgeverij b.v.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen