Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • James Whetlor,Geit
  • James Whetlor,Geit
James Whetlor,Geit
Geit
Bereiden en eten
€ 10.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenGeitenvlees is fantastisch.
Alles wat u moet weten over hoe en waarom u het moet bereiden in één boek.

Geitenvlees is gezond en duurzaam, en absoluut verrukkelijk als snel bereid mager vlees, zoals een kebab of roerbakschotel, of langzaam bereid als curry, stoofpot, suddervlees en braadstuk. Maar waarom heeft de traditionele westerse keuken dit prachtige ingrediënt zo lang genegeerd? En waarom zouden we het vaker moeten eten?

Dit boek bevat meer dan 90 recepten van James Whetlor, de oprichter van Cabrito, een voorwoord van Hugh Faernley-Whittingstall en gastrecepten van wereldbefaamde chef-koks, onder wie Yotam Ottolenghi, Neil Rankin, Gill Meller en Jeremy Lee. Dit alles maakt dit boek even baanbrekend als fascinerend.

Geit is onmisbaar leesvoer voor iedereen die, al is het tijdelijk, koken en de manier waarop we tegenwoordig eten belangrijk vindt. Het is een uniek boek dat vast nog jarenlang de ultieme gids over dit onderwerp zal zijn.

James Whetlor werkte 12 jaar als kok in Londen voor hij terugkeerde naar zijn geboortestreek Devon en voor River Cottage ging werken. Hij kocht er een stukje braakliggend land en zette er geiten op die het kaal konden vreten. Dat zette hem aan het denken over het lot van jonge bokjes, die vaak afgemaakt worden. Hij richtte Cabrito op om een markt te vinden voor bokken- en geitenvlees. Inmiddels verkoopt zijn prijswinnende bedrijf het vlees uit een groeiend netwerk van geitenmelkerijen aan restaurants, slagers en supermarkten.

`James weet ontzettend veel van geiten` Hugh Fearnley-Whittingstall

50 procent van de royalty`s van dit boek wordt geschonken aan Farm Africa.Extra informatie:

Hardback
208 pagina's
Met illustraties
Oktober 2018
731 gram
241 x 160 x 26 mm
EAN: 9789048316946
Veltman Uitgevers B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen