Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jachym Topol,Supermarkt van Sovjethelden + Een trip naar het station
  • Jachym Topol,Supermarkt van Sovjethelden + Een trip naar het station
Jachym Topol,Supermarkt van Sovjethelden + Een trip naar het station
Supermarkt van Sovjethelden + Een trip naar het station
Moldaviet 33
€ 14.00
24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00Ga met JÁCHYM TOPOL en zijn drie met­gezellen mee op reis door Galicië in Centraal-Europa en kom in aanraking met de bewogen, bloedige geschiedenis van die streek. Lees over de vervolgde, gedeporteerde en bijna uitgeroeide Lemken, ‘de Midden-Europese Bos­koerden’. Lees over de bijzondere lotgevallen van het verbazing­wekkende Tsjecho­slowaakse leger van generaal Svoboda dat hier in de Tweede Wereldoorlog slag leverde met de Duitsers. Lees deze reis­kroniek en ontdek de nog altijd aanwezige (nationalistische) sentimenten die ook nu weer de kop opsteken in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Of maak met Topol een trip naar het station en krijg een blik op hoe Tsjechoslowakije worstelde met de nieuwe tijd kort nadat het zijn vrijheid in 1989 had herwonnen.

JÁCHYM TOPOL [1962] is een van de belangrijkste hedendaagse Tsjechische schrijvers. Hij heeft in zijn boeken een voorkeur voor mensen aan de zelfkant van de maatschappij en voor actuele thema’s. Zijn werk is in meer dan 25 landen verschenen en voor zijn laatste roman Een gevoelig iemand uit 2017 werd hij onderscheiden met de Tsjechische Staatsprijs voor Literatuur, de hoogste literaire onderscheiding van het land.
`Een trip naar het station` is Topols eerste prozawerk; voordien was hij vooral bekend als dichter en schrijver van songteksten in de Tsjechische underground tijdens het communistische regime.
`Supermarkt van Sovjethelden` is dan weer uniek omdat het zijn enige non-fictie tekst is die ook in boekvorm is verschenen.


Extra informatie:
Moldaviet 33
Paperback / softback
132 pagina's
November 2022
160 gram
188 x 128 x 11 mm
EAN: 9789491738821
Uitgeverij Voetnoot nl

24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00