Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • J.R.R. Tolkien,Boer Gilles van Ham
  • J.R.R. Tolkien,Boer Gilles van Ham
J.R.R. Tolkien,Boer Gilles van Ham
Boer Gilles van Ham
€ 10.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen



Hij was Boer Gilles van Ham, en hij had een rode baard. Ham was maar een dorp, maar dorpen waren in die tijd nog trots en onafhankelijk. [...]Iets later was hij nog blijer, en had hij reden om zijn geluk (en zijn merrie) dankbaar te zijn. Want net tegen de middag – het was het Feest van Maria-Lichtmis, en de zevende dag van hun rit – sprong Staartbijter uit zijn schede, en de draak uit zijn grot.


Boer Gilles van Ham ziet er allesbehalve heldhaftig uit, met zijn dikke buik en rode baard. Maar als op een dag een lompe reus zijn land op komt sjokken, weet Gilles hem toch te verjagen; al is dit meer geluk dan wijsheid. Zijn dorpsgenoten roepen hem uit tot held en zijn faam breidt zich uit over het hele land. Wanneer de draak Chrysophylax dood en verderf komt zaaien in de omgeving, moet Gilles, de Held van het Platteland, het natuurlijk tegen hem opnemen...


In deze speciale uitgebreide editie van Boer Gilles van Ham zijn de originele illustraties opgenomen die Pauline Baynes hier in 1976 voor maakte, en waarover Tolkien van mening was dat ze perfect aansloten bij het verhaal. Ook is in dit boek een eerdere versie van Tolkiens verhaal te lezen, samen met zijn aantekeningen voor een vervolg.





Extra informatie:

Hardback
232 pagina's
Met illustraties
Januari 2022
263 gram
157 x 115 x 28 mm
EAN: 9789022575505
Boekerij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen