Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

J.N. de Leeuwe,Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspreuken
Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspreuken
Babylonische Talmoed vertaald en toegelicht
€ 39.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de rest van de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.
De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten.

Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd gevormd. Voor het eerst nu is de Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands vertaald, verklaard en toegelicht. Ook de commentaren van de grote joodse geleerde Rasji zijn vertaald.

Dit deel bevat hoofdstuk 4 en 5 van de Talmoed, tractaat zegenspreuken, en handelt met name over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden. De totale serie zal omstreeks 200 delen omvatten.
 
Jacob de Leeuwe, (1950) is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de auteur van de serie Sefer Mattenat Jaäkov (Het geschenk van Jacob), waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de huidige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangersfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.

Extra informatie:
Tractaat zegenspreuken
Hardback
360 pagina's
Met illustraties
September 2010
1190 gram
305 x 218 x 25 mm
EAN: 9789490708061
Skandalon Uitgeverij B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen