Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

J.M. Coetzee,De foto`s van Jongensjaren
De foto`s van Jongensjaren
€ 29.99
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op zaterdag
  • Gratis verzending


De foto`s in dit fotoboek (gemaakt met wat John Coetzee zijn `spy camera` noemt) dateren uit de laatste twee jaar van Johns middelbare schooltijd in de jaren vijftig, toen de familie Coetzee van Worcester naar Kaapstad verhuisde. De afbeeldingen bieden een kijkje in zijn jeugd, door zijn eigen lens vastgelegd. Hij laat ons zijn wereld zien en wat hem toen het meest interesseerde: vrienden en leraren op school, cricketwedstrijden, de omgeving
van Kaapstad, de voorouderlijke Karoo boerderij en het gezinsleven thuis. Vooral zijn moeder, Vera, bleek een favoriet onderwerp. De foto`s zijn fascinerend vanwege hun imperfecties en laten zien hoe de jonge Coetzee geïnteresseerd was in het documenteren van tijd en beweging om op die manier het leven zelf vast te leggen.
Op het eerste gezicht lijken de foto`s scènes uit een alledaags, provinciaal leven in de jaren vijftig, maar dankzij hun speelsheid, directheid en zelfbewustzijn laten de foto`s zich niet alleen nostalgisch lezen. Af en toe vangen we een glimp op van de sociale werkelijkheid van Kaapstad en de apartheid. En voor de lezers van Jongensjaren zijn de foto`s een intrigerende visuele kroniek van Coetzees leven. Hoewel velen hem kennen als een serieuze en filosofische schrijver, zien we hier ook zijn speelse, jongensachtige kant en zijn zoektocht naar een eigen identiteit. Schrijven en fotografie bieden misschien geen directe en waarheidsgetrouwe versie van de werkelijkheid, maar door de lens van Coetzees camera zien we de vluchtige momenten uit een verleden dat nu verstild is in de emulsies van zijn negatieven.

Met een exclusief interview met John Coetzee over zijn
jongensjaren en zijn foto-experimenten.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
November 2018
715 gram
231 x 202 x 18 mm
EAN: 9789059368194
Uitgeverij Cossee