Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • J.J. Voskuil,Afgang
  • J.J. Voskuil,Afgang
J.J. Voskuil,Afgang
Afgang
Het Bureau 6
Ingenaaide editie
€ 31.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

De spanningen die zich in het vijfde deel hebben opgehoopt, ontladen zich in dit zesde deel, De Afgang, op alle niveaus. Binnen zijn afdeling stuit Maarten Koning bij het doorvoeren van zijn beleid behalve op lijdelijk ook op openlijk verzet. Dat leidt tussen hem en een aantal van zijn medewerkers tot een definitieve breuk, al blijft die voor de buitenwereld door het geweld van de gebeurtenissen op het A.P. Beerta-Instituut verscholen. Het geeft hemzelf het gevoel dat hij als afdelingshoofd mislukt is, en hij trekt zich geleidelijk steeds meer terug in zijn andere taken.

De verhouding tussen Maarten en Nicolien lijdt daaronder. In diezelfde tijd wordt Nicolien geconfronteerd met de ziekte en dood van haar moeder en korte tijd later met de ziekte en dood van Frans Veen, de enige die in haar ogen een fatsoenlijk leven heeft geleid. Dat verhoogt haar gevoel alleen te zijn en ze verwijt Maarten dat hij daar te weinig begrip voor heeft.

Een van de taken waartussen deze zich bekneld voelt, is de vervanging van Balk, die steeds vaker verstek laat gaan en halverwege dit deel vervroegd uittreedt. Zijn vertrek veroorzaakt op het Instituut een machtsstrijd, die zich aanvankelijk tegen Maarten richt omdat hij van de afdelingshoofden de beste papieren lijkt te hebben om Balk op te volgen.

Die strijd verandert plotseling van karakter wanneer het Hoofdbureau, gesouffleerd door de voorzitter van de Wetenschapscommissie, alle intriges doorkruist met de benoeming van een directeur die geen enkele affiniteit heeft met de werkzaamheden op het Bureau en vooral lijkt te worden aangesteld om ten behoeve van de nog steeds dreigende bezuinigingen een harde sanering door te voeren. Tegelijkertijd wordt de Wetenschapscommissie vervangen door een college waarvan verwacht mag worden dat ze de nieuwe directeur in die taak zal steunen.

Maartens taak is het dan om als waarnemend directeur in het half jaar tussen het vertrek van Balk en de komst van de nieuwe directeur de orde te herstellen en een nieuwe directeur in te werken. Hij slaagt daarin, maar niet zonder problemen.

Extra informatie:
Het bureau 6
Paperback / softback
709 pagina's
537 gram
200 x 125 x 30 mm
EAN: 9789028209619
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen