Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • J.G. Kikkert,Lodewijk Napoleon
  • J.G. Kikkert,Lodewijk Napoleon
J.G. Kikkert,Lodewijk Napoleon
Lodewijk Napoleon
Koning van Holland
€ 19.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Over Lodewijk Napoleon is in Nederland niet vaak geschreven, hoewel hij hier toch de eerste koning was. Hij werd ons opgedrongen door de Franse keizer en regeerde vier jaar.

Hij is ten onrechte vergeten, want hij was een belangrijke vorst. Hij nam in de korte tijd, die hem gegund was, initiatieven, die blijvend zouden blijken, zoals de Utrechtse Jaarbeurs, het Rijksmuseum, de Koninklijke Academie van Wetenschappen en de Koninklijke Bibliotheek. En hij baande de weg voor de Oranjes als erfelijke vorsten.

De vernietigende kritiek van vele historici blijkt niet houdbaar, al hoeft men niet blind te zijn voor zijn fouten. Het was voor de meeste Nederlanders een slechte tijd; hij deed wat mogelijk was, daarbij gesteund door capabele medewerkers, die te veel in de schaduw zijn gebleven. Een aantal van hen heeft ook later, onder koning Willem I, het land nog jarenlang gediend. Zij waren in de monarchie van Lodewijk Bonaparte geschoold.

Toen Lodewijk na dertig jaar zijn oude koninkrijk bezocht, dromden velen samen en riepen: 'Leve Lodewijk de Goede'. Hoe dat mogelijk was, wordt in dit boek beschreven.
 

Extra informatie:

Paperback / softback
252 pagina's
Met illustraties
Juli 2006
357 gram
215 x 135 x 23 mm
EAN: 9789059111349
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen