Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • J.G. Kikkert,Honderd vaderlandse helden
  • J.G. Kikkert,Honderd vaderlandse helden
J.G. Kikkert,Honderd vaderlandse helden
Honderd vaderlandse helden
€ 19.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Dit nieuwe vademecum is niet alleen interessant als naslagwerk maar ook een echt leesboek. Het bevat een ware schat aan informatie en is geschikt voor lezers met veel en weinig kennis van onze vaderlandse geschiedenis. Via de media heeft men geleerd hoe slecht het met kennis van de vaderlandse geschiedenis staat en hoe weinig men heeft met onze nationale herkomst.

Er trekt bij Kikkert een bont gezelschap langs: helden van de ganzenveer, helden van de geest, geloofshelden, krijgshelden, helden van het penseel, ruimtehelden, sporthelden, verzetshelden, volkshelden, vrijheidshelden, helden tegen wil en dank, wetenschapshelden, helden van het woord en - last but not least - zeehelden want dat waren er velen.

Er zijn uiteraard ook helden op sokken en pantoffelhelden. Dat is geen domme galerij van houwdegens al bevinden die zich er wel tussen. En ook tussen hen bestaan nog grote verschillen zoals bij de instanthelden van Jan van Schaffelaar en van Van Speyk.

Over de keuze van deze honderd vaderlandse helden valt natuurlijk te twisten. Weinigen zullen bezwaar hebben tegen Jan van Schaffelaar, Desiderius Erasmus, Willem van Oranje, Heemskerck en Barentsz, Piet Hein, Gijsbert Karel van Hogendorp, JR Thorbecke en koningin Wilhelmina.

Anders ligt het misschien bij Dircje Gerritsz Pomp, Trijn van Leemput, SasBout Vosmeer, Daniel Raap, Jan van Hooff, Dirk van Hogendorp, Hendrick Doeff, Eillert Meeter en Jan Pieter Heye.

Extra informatie:

Paperback / softback
272 pagina's
Met illustraties
Maart 2005
396 gram
215 x 134 x 24 mm
EAN: 9789059112001
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen