Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Ivan Sergeevic Toergenjev,Herinneringen
Herinneringen
Privé-domein Nr. 26
€ 26.99
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Levertijd:
  • 7-14 werkdagen
  • Gratis verzendingIvan S. Toergenjev is nog altijd een van de meest gelezen schrijvers uit de onovertroffen Russische school van de negentiende eeuw. Een groot deel van zijn leven bracht hij echter door buiten Rusland, vandaar dat we nogal wat gevarieerde reiservaringen in zijn herinneringen terugvinden.

Toergenjev was bevriend met tal van Europese schrijvers van rang: Flaubert, Maupassant, George Sand, Zola en in ons land Marcellus Emants. Hij beschikte daardoor over veel literaire inside-informatie. zoals hij die ook geeft in zijn herinneringen aan Russische schrijvers, bij voorbeeld aan Gogol en Lermontov.

Bijzonder aangrijpend is het secuur-gevoelige verslag van de executie van de moordenaar Troppmann in Parijs. Toergenjev toont zich trouwens toch in zijn 'journalistieke' kwaliteiten zeker zo boeiend als in zijn zuiver literaire. Zijn stijl zal wel altijd een wonder van leesbaarheid blijven want, getuige onder meer slavist Andrew Field, 'hij is de meest moderne van alle Russische meesters uit de negentiende eeuw.'

Vertaling:     Charles B. Timmer
Nawoord:     Charles B. Timmer

    

Extra informatie :

Paperback / softback
Juni 2011
391 gram
195 x 116 x 30 mm
EAN: 9789029548717
De Arbeiderspers