Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Immanuel Kant,Over Pedagogiek
  Over Pedagogiek
  € 18.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Baanbrekend klassiek werk over opvoeding, wereldburgerschap en persoonlijk leiderschap.

  Immanuel Kants Pedagogiek uit 1803 is het eerste boek over opvoedkunde met een wetenschappelijke methode en daarom baanbrekend voor de moderne wetenschappelijke pedagogiek. Opvoeding vindt bij Kant plaats in een kosmopolitisch perspectief: kinderen worden opgevoed tot wereldburgers. De mens kan namelijk enkel als wereldburger zijn menselijkheid realiseren. Deze kosmopolitische oriëntatie gaat voorbij aan alle persoonlijke, familiale en nationale belangen. Alleen de wereldburger die in zijn persoonlijkheid alle diversiteit heeft geïntegreerd, heeft namelijk deel aan de mensheid en handelt als mens zelfverantwoordelijk ofwel moreel. Hij beschikt over alle kwaliteiten van persoonlijk leiderschap. Kants Pedagogiek kan daarom ook gelezen worden als het eerste moderne document dat het idee van persoonlijk leiderschap via een pedagogische methode in het kind aanlegt.

  Het werk wordt ingeleid door gerenommeerd Kant-kenner dr. Ernst-Otto Onnasch. Hij laat zien dat Kants opvoedkundige aanzet niets aan actualiteit heeft verloren. Hij biedt radicaal vernieuwende gezichtspunten voor de hedendaagse overdenking van de opvoedkunde.

  ‘De mens is het enige schepsel dat opgevoed moet worden.’ – Immanuel Kant

  Immanuel Kant (1724-1804) is een van de beroemdste en invloedrijkste filosofen uit de geschiedenis van de westerse filosofie. Bij Boom verschenen veel van zijn titels in Nederlandse vertaling.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  128 pagina's
  Februari 2021
  218 gram
  221 x 141 x 13 mm
  EAN: 9789024435647
  Koninklijke Boom Uitgevers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen