Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Imke van Hellemondt,De Paradijsmethode
  • Imke van Hellemondt,De Paradijsmethode
Imke van Hellemondt,De Paradijsmethode
De Paradijsmethode
opvattingen over de modernisering van het landschap in de Nederlandse landschapsarchitectuur (1960-1980) landschapsarchitectuur van de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw
€ 35.00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Het Nederlandse landschap was verouderd en voldeed niet meer aan eigentijdse eisen. Waar vernieuwing wel had plaatsgevonden was het onherkenbaar geworden. Dat was de opvatting van enkele landschapsarchitecten in de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw. Hun ideaal was een gemoderniseerd landschap waarin schijnbaar strijdige belangen als technologie en ecologie, behoud en vernieuwing, stad en land werden gezien als onderdelen van een geheel. Een landschap dat functioneel was en betekenisvol. Ze wilden dit realiseren met een uitgebreid ontwerpproces dat zo idealistisch was dat het bij de Rijksplanologische Dienst een `paradijsmethode` werd genoemd.

Auteur Imke van Hellemondt, als architectuurhistoricus verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, zet uiteen wat de achterliggende motieven waren voor het moderniseringsideaal van deze landschapsarchitecten, hoe ze dit wilden verwerkelijken en welke gevolgen dat had voor hun opvattingen over onderzoek en ontwerp.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Mei 2016
825 gram
270 x 185 x 20 mm
EAN: 9789053831915
VU uitgeverij

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen