Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • I. Boenin,De spraakkunst der liefde
  • I. Boenin,De spraakkunst der liefde
I. Boenin,De spraakkunst der liefde
De spraakkunst der liefde
€ 11.35

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

De tien liefdesverhalen van Nobelprijswinnaar Ivan Boenin die in deze bundel zijn opgenomen behoren tot de hoogtepunten van zijn werk. De verhoudingen die hij beschrijft zijn steeds kort, maar hevig. En hoe feller en volmaakter de liefde is, hoe sneller zij gedoemd is af te breken, vaak eindigt de verhouding door moord of zelfmoord. Maar al is de liefde kortstondig, de herinnering eraan verdwijnt niet en bepaalt soms een heel leven.

De pers:
?Seks en liefde, vaak vluchtig, soms verboden, bron van het hoogste geluk en de diepste wanhoop, zijn de centrale thema?s? Boenins personages zijn overgevoelig, egocentrisch, maar volkomen herkenbaar; zijn beheerst meesterschap weet het gevaar van gekunsteldheid steeds te vermijden?.
- Gordon McVay in The Times Higher Education Supplement

'?De korte verhalen die in de bundel De spraakkunst der liefde zijn opgenomen vormen een meer dan voortreffelijke kennismaking met het grote corpus aan korte verhalen dat Boenin heeft geschreven, wat niet in de laatste plaats is te danken aan de vertaling, waarin het specifieke van Boenins geconcentreerde ?bouillon-stijl? (aldus Tsjechov) buitengewoon goed bewaard is gebleven.'
- Tijdschrift voor Slavische Literatuur, Menno Kraan

De auteur:
Ivan Boenin (1870-1953), telg uit een verarmde adellijke familie, werd rond 1900 bekend met novellen over het Russische platteland. Na de revolutie in 1917 emigreerde hij naar Frankrijk, waar hij tot zijn dood woonde. In 1933 kreeg hij de Nobelprijs voor zijn autobiografische roman Het leven van Arsenjev. Hij is lang ondergewaardeerd; de laatste jaren wordt hij weer erkend als een groot schrijver, een modern romanticus, met een Proustiaanse gevoeligheid.

Vertaler: Jan Robert Braat
Nawoord: David Richards

Extra informatie:

Paperback / softback
Oktober 1988
143 gram
196 x 129 x 11 mm
EAN: 9789061432050
Uitgeverij En Pegasus

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen